De PAN Amsterdam. Een beurs waar veel galleries en andere beurzen een voorbeeld aan kunnen nemen. Ieder jaar valt het op dat niet alleen de beurs keurig verzorgd is maar ook de bezoeker. De gemiddelde leeftijd is 50+ en er zijn misschien mede daarom bijzonder ‘iPhone-fotograven’ te zien. Men komt voor de kunst. Het lijkt in deze tijd al bijna een kunst op zich om hetgeen je aanschouwd ook echt op te nemen.
Galeriehouders zijn gastvrij en staan de bezoekers graag te woord. Je proeft dat het hier om een heel ander soort beurs gaat. Het blijft ook niet alleen bij de wederzijdse vriendelijkheid, genoeg rode stickertjes duiden op een goede verkoop. Voor ieder wat wils.

Je kan makkelijk een dag doorbrengen op de beurs. Het is fascinerend dat uit zo veel verschillende tijden en stromingen topstukken worden aangeboden. Een ervaren oog speurt af wat er in de woning of collectie kan worden opgenomen. Een liefhebber kan zijn hart ophalen en proeven aan de rijke verscheidenheid.

Dit jaar telt ruim 10.00 bezoekers. De beurs is toegankelijk voor jong en oud, en ook voor beginnende collectoren.

Gallery Notice : Images have either not been selected or couldn't be found